Zaupanja vreden partner – z vami že od leta 1971

Podjetje Pan elektronik se je razvijo iz obrtne delavnice Elektromehanika Podgoršek, ki sta jo ustanovila Zdenka in Alojz Podgoršek že davnega leta 1971. Na območju celotne nekdanje Jugoslavije smo zmontirali in vzdrževali približno 1200 kegljišč nemškega proizvajalca Vollmer Werke, katerega zastopniki smo tudi bili.

Ko se je tržišče v bivši državi napolnilo s kegljišči, smo za takrat vodilno podjetje športne opreme Šport oprema razvili športne semaforje za merjenje športnih rezultatov v dvoranah. Montirali smo več kot 240 športnih semaforjev iz našega razvoja in lastne proizvodnje. Naši semaforji so prikazovali športne rezultate vse od Jesenic, Kranja, pa do Budve in Prištine.

V letu 1980 smo skupaj z Inštitutom Jožef Stefan pričeli s proizvodnjo prvega IR senzorja in jih proizvajali za celotno jugoslovansko tržišče vse do leta 1992.
Ko smo kot država stopili na samostojno pot, smo podjetje preimenovali v PAN elektronik d.o.o in podjetje je postalo pravo družinsko podjetje. Dobili smo prvo licenco Ministrstva za notranje zadeve za opravljanje dejavnosti, ki jo opravljamo še danes. Delo Zdenke in Alojza Podgoršek pa od leta 2008 nadaljujeta potomca Nina in Aleš.

Dejavnosti podjetja so že vse od začetka usmerjene v proizvodnjo, projektiranje ter montažo sistemov tehničnega varovanja:

  • protivlomni sistemi,
  • protipožarni sistemi,
  • video nadzorni sistemi,
  • kontrola pristopa.

V Slovenskem prostoru smo danes poznani tudi kot dobavitelj in vzdrževalec rentgenskih naprav za pregled prtljage, blaga in ostalega tovora. Dobavljamo detektorje za odkrivanje drog, eksplozivov in ostalih nevarnih ter prepovedatnih snovi. Tako pri rentgenskih napravah kot pri detektorjih zaupamo angleškemu proizvajalcu Smiths Detection.

V zadnjih letih pa prodajamo in montiramo tudi trakove za transport prtljage proizvajalcev SRK in Vanderlande Industries, s katerimi smo prisotni na vseh treh letališčih v Sloveniji.

Za izvajanje naše dejavnosti smo pridobili ustrezno licenco (št. 2511-85/2005/53) za izvajanje sistemov tehničnega varovanja, ki nam jo je podelilo Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.