Zaradi povečanega obsega vlomov v okolišu se je lastnik enodružinske hiše na Gorenjskem odločil za sistem javljanja vloma in videonadzora okolice hiše. V hišo smo namestili opremo proizvajalca Paradox in sicer alarmno centralo z modulom za oddaljeno povezovanje in upravljanje sistema ter GSM modul za takojšne javljanje vloma na mobilni telefon. Ob namestitvi obeh modulov se izognemo morebitni težavi ob izpadu enega od kumunikacijskih kanalov. V primeru izpadu električne energije centrala napajanje preklopi na lasten akumulator, ki napaja sicer oba modula IP in GSM a v večini primerov nam v tem primeru internet ne deluje več zaradi izpada električne energije pri napajanju mrežne opreme.

V dveh prostorih ima lastnik več različnih toplotnih teles, ki lahko zmotijo delovanje klasičnega senzorja zato smo namestili senzorje z dvojnim preverjanjem in sicer ne samo z IR tipalom ampak tudi z mikrovalovnim.

Na željo lastnika smo z dvema kamerama proizvajalca Dahua poskrbeli še za pokritje dovoza k hiši in vrta. Videosistem smo nastavili tako, da obe kameri snemata 24/7 z beleženjem premikov. Namestili smo strojno in programsko opremo Dahua, ki je dobra izbira za domače uporabnike glede cene in kvalitete.

Tako za protivlomni kot video sistem smo stranki na pametni telefon namestili aplikacije za upravljanje oz. pregledovanje. S tem sama integracija sistema v hišo postane dosegljiva na vsakem koraku in kadarkoli. Programska oprema obeh proizvajalcev podpira tako osebne računalnike z operacijskim istemom Windows in AppleOS kot tudi pametne naprave z operacijskim sistemom android ali iOs.