V poslovnem objektu oz. hotelu smo celovito prenovili protipožarni sistem. Vgradili smo centralni sistem enega od vodilnih proizvajalcev, ki uspešno deluje na tem področju že od leta 1994 s skupno več kot 450 komponentami. S protipožarnim javljanjem pokrivamo celotno stavbo v 5 nadstropjih. Vgrajen centralni sistem nam omogoča priklop 4 samostojnih zank. Na vsako zanko lahko priklopimo do 128 naslovljenih elementov tako, da ob vsakem morebitnem dogodku v trenutko vemo v katerem sektorju oz. sobi se je pojavil dim oz. ogenj. Današnji senzorji za odkrivanje požara so že tako napredni, da zaznajo dim še pred dvigom temparature. S tem se lahko izognemo številnim katastrofam še preden se dejansko pojavi požar.

Določila glede požarnega javljanja so tudi zakonsko določena z zakonom o varstvu pred požarom in obsegajo organiziranje, načrtovanje, izvajanje, nadzor ter financiranje dejavnosti in ukrepov varstva pred požarom.

Na področju aktivne požarne varnosti se uporabljajo Evropski osnovni standardi SIST EN 54, ki so bili sprejeti tudi za slovenske standarde in jih oprema, ki jo vgrajujemo tudi podpira.