Rentgenske naprave

V podjetju PAN elektronik smo v Sloveniji kot zastopnik podjetja Smiths Detection od leta 1999 namestili že več kot štirideset rentgenskih naprav, od najmanjšega za pregled pisemskih ovojnic, do rentgenske naprave za pregled tovornih vozil, ki ga uporablja carinska služba, ter rentgenskih naprav za avtomatsko odkrivanje eksplozivov EDS (explosive detection system).

Rentgenske naprave

V podjetju PAN elektronik smo v Sloveniji kot zastopnik podjetja Smiths Detection od leta 1999 namestili že več kot štirideset rentgenskih naprav, od najmanjšega za pregled pisemskih ovojnic, do rentgenske naprave za pregled tovornih vozil, ki ga uporablja carinska služba, ter rentgenskih naprav za avtomatsko odkrivanje eksplozivov EDS (explosive detection system).

Rentgenski sistemi, namenjeni pregledovanju pošte, paketov in ostalih manjših predmetov na kontrolnih mestih.

HI-SCAN 6040ds

Sistem razvit za preprečevanje vnosa nevarnih in prepovedanih predmetov v varovana območja ali prek državne meje. Sistem je namenjen pregledovanju kovčkov, torb, nahrbtnikov ipd.

HI-SCAN 6040ds

Sistem razvit za preprečevanje vnosa nevarnih in prepovedanih predmetov v varovana območja ali prek državne meje. Sistem je namenjen pregledovanju kovčkov, torb, nahrbtnikov ipd.

HI-SCAN 6030di

Kompakten sistem, namenjen pregledovanju predmetov, širokih do 610 mm in visokih 320 mm.

Rentgenski sistemi, namenjeni pregledovanju ročne prtljage in paketov na letališčih in ostalih kontrolnih mestih

HI-SCAN 6040i

Kompakten sistem, idealen za pregled ročne prtljage na letališčih ali za pregledovanje manjših predmetov.

HI-SCAN 6040ex

Verzija sistema HI-SCAN 6040i, z izboljšanimi detekcijskimi zmožnostmi in boljšo kvaliteto prikazane slike. Sistem je namenjen uporabi v objektih kritične infrastrukture, kjer potrebujemo letališko kakovost prikazane slike.

HI-SCAN 6046si

Še boljša – izpopolnjena verzija sistema HI-SCAN 6040i.

HI-SCAN 6040-2is

istem povsem nove generacije, ki združuje odlične lastnosti sistemov HI-SCAN 6040i in uporabe dveh generatorjev, ki omogočata prikaz dveh slik pregledovanega predmeta. Sistem je zmožen tudi avtomatskega odkrivanja eksplozivnih snovi.

HI-SCAN 6040aX

Napreden sistem, ki omogoča detekcijo eksplozivov in tekočin na kontrolnem mestu. Sistem je skladen z ECAC zahtevami za sisteme, ki omogočajo detekcijo tekočin (tekočih razstreliv), po standardu 1, tip C.

HI-SCAN 6040aTiX

Sistem, ki s pomočjo več vgrajenih, več energijskih rentgenskih generatorjev, omogoča avtomatsko detekcijo eksplozivov. Vsak generator je povezan z vrhunskim senzorjem, kar se odraža v izjemnih rezultatih.

HI-SCAN 7555i

Kompakten rentgenski sistem, z odprtino, za pregled prtljage, širine 755 mm in višine 555 mm.

HI-SCAN 7555si

Sistem, opremljen z naprednejšim več energijskim rentgenskim generatorjem, elektronskimi komponentami zadnje generacije ter detektorsko linijo visoke ločljivosti.

HI-SCAN 7555aTiX

Sistem, ki omogoča avtomatsko detekcijo eksplozivov, tudi tekočih. Zaradi uporabljene tehnologije se sistem odlikuje po veliki pretočnosti in minimalnem številu lažnih alarmov. Izpolnjuje vse zahteve ECAC za sisteme, ki omogočajo detekcijo tekočin (tekočih razstreliv) in je skladen s standardom 2, tip C.

Dodatki za rentgenske sisteme namenjene pregledovanju ročne prtljage

OptoScreener

Preprosta in cenovno sprejemljiva nadgradnja za sisteme HI-SCAN 6040i in 6046si. Sistema po nadgradnji izpolnjujeta vse zahteve ECAC za sisteme, ki omogočajo detekcijo tekočin (tekočih razstreliv), skladno s standardom 2, tip C.

TIM

Hitra, preprosta in cenovno sprejemljiva nadgradnja sistemov HI-SCAN 6040i in 6046si. Sistema po nadgradnji izpolnjujeta vse zahteve ECAC za sisteme, ki omogočajo detekcijo tekočin (tekočih razstreliv), skladno s standardom 2, tip C.

iLane

Inovativna zasnova pretoka pregledovane prtljage na kontrolnih mestih, zasnovana za kar največjo učinkovitost ob hkratni zadostitvi zahtevam vseh novih varnostnih standardov.

Rentgenski sistemi namenjeni pregledu večjih kosov prtljage na letališčih, z avtomatsko detekcijo eksplozivnih snovi in visoko zmogljivostjo pregledovanja

Hi-SCAN 10080 EDtS

EDtS združuje detekcijo na podlagi atomskega števila in gostote in to mu omogoča najvišjo raven zaznavanja eksplozivnih snovi v svojem razredu. S sistemom lahko pregledamo 1800 predmetov v eni uri. Sistem je skladen zahtevami iz uredbe komisije (ES), št. 1448/2006 in spada med sisteme standard 2.

Hi-SCAN 10080 EDX-2is

Sistem, ki združuje avtomatsko detekcijo eksplozivnih snovi, dveh sliki pregledovanega predmeta in visoko hitrost delovanja, z zmožnostjo pregleda 1800 predmetov v eni uri. Sistem je skladen zahtevami iz uredbe komisije (ES), št. 1448/2006 in spada med sisteme standard 2.

Hi-SCAN 10080 XCT

Nova – naslednja generacija sistemov za avtomatsko detekcijo eksplozivnih snovi. Dvo energijski rentgenski sistem s 3D CT tehnologijo, združuje vse, kar je potrebno za res zanesljiv pregled prtljage. Sistem je skladen z EU/ECAC EDS standardom 3.

Rentgenski sistemi namenjeni pregledovanju večjih kosov prtljage, tovorkov, evro palet, …

HI-SCAN 130130T-2is

Namenjen pregledovanju tovora in euro palet. Sistem ima vgrajena dva generatorja, ki omogočata takojšen pregled predmeta iz dve zornih kotov (dual view).

HI-SCAN 130100T

Namenjen pregledovanju večjih predmetov, tovora in euro palet do širine 130 cm in višine 100 cm.

HI-SCAN 100100V-2is

Opremljen z dvema gereratorjema, obrnjenima za 90o, omogoča tako vertikalni kot horizontalni vpogled v pregledovan predmet.

HI-SCAN 100100V

Kompakten sistem, namenjen pregledovanju predmetov, širokih in visokih do 100 cm.

HI-SCAN 100100T-2is

Namenjen pregledovanju večjih kosov prtljage in večjih predmetov. Opremljen je z dvema generatorjema.

HI-SCAN 100100T

Sodoben sistem, namenjen pregledovanju težjih predmetov, visokih in širokih do 100 cm. Enostavno nalaganje pregledovanih predmetov zaradi traku.

HI-SCAN 9075

Sistem za pregledovanje težjih predmetov, širokih do 90 cm in visokih do 75 cm. Nizek transportni trak.

KONTAKT

Izposoja RTG naprave

Podrobna in visoko kontrastna slika je prikazana na barvnem zaslonu. Na voljo so številne funkcije, ki pomagajo operaterju, da oceni pregledovan predmet.

Posebna lastnost Smiths Detection rentgenskih sistemov je izredno nizka količina sevanja, ki jo prejmejo uporabniki – varnost uporabnikov rentgenskih naprav Smiths Detection je na prvem mestu.

Vsem uporabnikom, ki potrebujejo pregled blaga, tovrstne aparate tudi izposojamo. Za vas jih postavimo na željeni lokaciji, zaženemo in po koncu uporabe odstranimo. Imamo tudi vsa potrebna dovoljenja, da ponudimo tudi usposabljanja uporabnikov rentgenskih sistemov.

Trenutno imamo za izposojo namenjen rentgenski sistem HI-SCAN 6040i. 

*Ob izposoji RTG aparata je obvezen pregled s strani ZVD in prisotnost tehnika in rentgenologa.